Dostupni linkovi

BEČ


Predstavnici Beograda i Prištine nastavili su danas u Beču pregovore o prijedlogu specijalnog izaslanika UN za Kosovo Marttija Ahtisaarija.
Pregovarački timovi razmatraju anekse plana koji se bave ustavom, pravima manjina i pravosudnim sustavom.
Ahtisaari je izjavio kako je važno da se nastavlja razgovarati o ustavnim principima, te da se nada da će do kraja dana zaključiti pitanje prava zajednica i pravosudja.
Predstavnik srpskog tima Slobodan Samardžić je rekao da je Beograd pripremio niz amandmana na Ahtisarijev prijedlog, među kojima i onaj koji "govori da ustav Kosova mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije , te da će Kosovo biti pokrajina unutar Srbije".
Član beogradskog pregovaračkog tima Dušan Bataković u pauzi pregovora je izjavio da je albanska strana,"vrlo oštro reagirala na prijedlog Beograda, koji se ticao formiranja srpskog entiteta na Kosovu".
Vođa Kosovskog tima Veton Suroi je kazao da Beograd nažalost prošle godine nije sudjelovao u onome što je predložila albanska strana o pravima zajednica na Kosovu , i da usprkos obećanjima Beograda da će dati svoj prijedlog , to do sada nije učinjeno.
XS
SM
MD
LG