Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je tokom bioravka u Crnoj Gori vodio razgovore o isplati ratne štete Crne Gore Hrvatskoj za rat vodjen devedesetih.
Čelnici parlamenata dveju zemalja su se saglasili da bi problem ratne odštete Crne Gore Hrvatskoj trebalo da reše vlade.
Predsednik Hrvatskog sabora je izjavio da Crna Gora nije 1991. napala Hrvatsku već je bila zloupotrebljena od strane "velikosrpskog" projekta.
"Crna Gora je u tom ratu bila zloupotrebljena i oseća moralnu obavezu da makar simbolično nadoknadi nastalu štetu", rekao je predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.
Crna Gora je još ranije isplatila 375.000 € nadoknade Konavlima za pljačku stočnog fonda 1991.
Obe strane su najavile pred posetu da žele da razgovaraju o boljoj trgovinskoj saradnji koja sada iznosi samo 28.500.000 € godišnje.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG