Dostupni linkovi

WASHINGTON


Vodeći svjetski političari na summitu u Washingtonu su se složili da je potrebna snažna borba protiv klimatskih promjena u svijetu. "Promjena klime je globalno pitanje i svi smo obavezni preuzeti akciju u skladu sa svojim mogućnostima i povijesnim odgovornostima", navodi se u završnoj deklaraciji sudionika skupa. Dvodnevnom sastanku nazočile se članice skupine najbogatijih zemalja G-8 te Brazil, Kina, Indija, Meksiko i Južnoafrička Republika.Zakonodavci trinaest zemalja izrazili su želju da "nasljednik" Protokola iz Kyotoa, koji ističe 2012. godine, bude donesen do 2009.

PJONGJANG
Sjeverna Koreja obilježila je 65 rođendan svoga lidera Kim Jong-il. Rodjendanske proslave tradicionalno su ekstravagantni dogadjaj u zemlji koja je pogodjena velikim siromaštvom. Početkom tjedna, Pjongjang je tijekom šestostranih pregovora pristao na prekid svog nuklearnog programa u zamjenu za međunarodnu pomoć u energentima i hrani.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG