Dostupni linkovi

WASHINGTON


Vodeći svjetski političari na summitu u Washingtonu su se složili da je potrebna snažna borba protiv klimatskih promjena u svijetu. "Promjena klime je globalno pitanje i svi smo obavezni preuzeti akciju u skladu sa svojim mogućnostima i povijesnim odgovornostima", navodi se u završnoj deklaraciji sudionika skupa. Dvodnevnom sastanku nazočile se članice skupine najbogatijih zemalja G-8 te Brazil, Kina, Indija, Meksiko i Južnoafrička Republika.Zakonodavci trinaest zemalja izrazili su želju da "nasljednik" Protokola iz Kyotoa, koji ističe 2012. godine, bude donesen do 2009.

PJONGJANG
Sjeverna Koreja obilježava 65 rođendan svoga lidera Kim Jong-il. Rodjendanske proslave tradicionalno su ekstravagantni dogadjaj u zemlji koja je pogodjena velikim siromaštvom. Početkom tjedna, Pjongjang je tijekom šestostranih pregovora pristao na prekid svog nuklearnog programa u zamjenu za međunarodnu pomoć u energentima i hrani.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG