Dostupni linkovi

Direktor banke u mreži jataka?


Portparol MUP-a Tamara Despenić potvrdila nam je da je ova akcija policije, koja je počela u jutarnjim satima, završena:

«Nakon pretresa koji je završen i koji je radila jedinica za posebne istrage, iz stambenih i službenih prostorija oduzeta je jedna određena količina tehničke opreme, pod kojom se podrazumijevaju računari, CD-ovi i flopiji na kojima se nalazi određena količina dokumentacije. Kompletna oprema tehnička koja je oduzeta biće proslijeđena Tužilaštvu BiH, jer je i sam pretres rađen po nalogu Suda BiH.»

Tokom pretresa glavne filijale banke Bajić se nalazio u službenim prostorijama, odakle ni njemu ni osoblju banke nije bilo dozvoljeno da izlaze. Bajić kaže da se radi o dokumentaciji koja je vezana za kredit koji je Razvojna banka jugoistočne Evrope 2004. godine odobrila preduzeću AMP Komercu iz Kotor Varoši, čiji vlasnik je sin Stojana Župljanina:

«Mi smo prošle godine, NLB Razvojna banka, reprogramirali taj kredit zbog činjenice da je smo utvrdili da je kvalitetnije obezbjeđenje sa tim reprogramom i da je veća izvjesnost da ćemo ga naplatiti. Taj kreditni predmet je bio predmet posmatranja jutros i to je razlog zbog čega su bili u NLB Razvojnoj banci. Bilo je profesionalno, završili su svoj posao i sada normalno radimo kao i do sada.»

Na pitanje zašto je policija vršila i pretres njegove kuće, Bajić je odgovorio:

«Zato što sam ja direktor banke, pa su zbog činjenice da je taj kredit odobren u banci htjeli da vide da li postoji neka veza mog personalnog odnosa prema banci.»

Bajić je takođe demantovao da on ili neko iz njegove uže porodice ima bilo kakve rodbinske veze sa haškim optuženikom Stojanom Župljaninom koji se nalazi u bjekstvu.
XS
SM
MD
LG