Dostupni linkovi

JERUSALEM


Izraelski ministar odbrane Amir Peretz objavio je u ponedjeljak da namjerava pristupiti prisilnom evakuiranju nekih naselja na Zapadnoj obali, precizirajući da rokovi još nisu utvrđeni.
"Svi pokušaji da se postigne prijateljski dogovor s čelnicima naselja o dobrovoljnom evakuiranju 'divljih' naselja su propali na našu žalost. Zbog toga sam najavio premijeru da ćemo pristupiti nasilnom evakuiranju", rekao je Peretz na sastanku laburističkih parlamentaraca.
"Nadam se da ćemo narednih dana uspjeti da izradimo rokove vezano za evakuiranje", dodao je on.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG