Dostupni linkovi

BAGDAD


U Bagdadu je otvoren komandni centar za zajednicku ofanzivu irackih i americkih snaga u cilju uspostavljanja bezbednosti u irackoj prestonici. Visoki americki oficiri najavili su u nedelju da che napadi na pobunjenike biti do sada najsnazzniji. Plan che uukljuccivati akcije snaga SAD i Iraka za proterivanje ekstremista iz Bagdada i zaplenu ilegalnog oruzzija, a potom se predvidja da kontrola u occisschenim delovima grada bude zadrzzana.
Predsednik SAD Dzzordzz Buss (George W. Bush) poslao je dodatnih 21.500 vojnika u Irak, koje bi narednih nedelja trebalo da budu razmesstene uglavnom u Bagdadu.
Komandnim centarom u Bagdadu, koji che nadzirati delovanje koalicionih snaga, rukovodiche iraccki general. Pripadnici vojske SAD, medjutim, neche primati naredjenja od iracckih oficira.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG