Dostupni linkovi

BEOGRAD


U nastavku sudjenja osmorici srpskih policajaca, optuzzenih za ratni zloccin u Suvoj Reci 1999. godine, svedok Andjelko Popovich je rekao da o ubistvu cclanova porodice Berissa ne zna nissta, ali da su ljudi za novac svassta priccali.
Osmorica bivssih policajaca optuzzeni su za ubistvo 48 Albanaca, cclanova nekoliko porodica Berissa u Suvoj Reci na Kosovu 1999. godine, tokom NATO bombardovanja.
Na pocetku sudjenja 2. oktobra prossle godine prvooptuzzeni Radoslav Mitrovich, u to vreme komandant 37. odreda Posebnih jedinica policije "Nisski odred" negirao je da je naredio ratni zloccin protiv civilnog stanovnisstva 26. marta 1999. godine. I ostali optuzeni policajci negirali su svoju odgovornost.
Iz prve grobnice na vojnom strelisstu kod Prizrena, po naredjenju hasskog begunca generala policije Vlastimira Djordjevicha, deo lesseva je hladnjaccama prevezen i zakopan u masovnu grobnicu na poligonu Specijalnih antiteroristicckih jedinica policije u Batajnici.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG