Dostupni linkovi

PARIZ


Eksperti iz celog sveta sastali su se u Parizu u cilju finaliziranja izveštaja o klimatskim promenama koji će biti objavljen u petak.
Prema preliminarnim rezultatima, čovek je u 90 odsto slučajeva svojim delovanjem izazvao neželjene posledice koje će tek uzeti maha, kao što su rast nivoa mora, otapanje glečera, vremenske nepogode i nestašice pijaće vode.
Predsedavajući ovog panela Ujedinjenih nacija Rajendra Pačauri je izrazio nadu prošle sedmice da će pomenuti izveštaj šokirati sve tako da promene svoj način ponašanja, odnosno preduzumu ozbiljnu akciju u cilju zaštite životne sredine. U svetu raste zabrinutost zbog negativnih efekata globalnog zagrevanja što je bila jedna od ključnih tema upravo završenog Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.
Početkom meseca, Britanski metereološki zavod je saopštio da će 2007. biti najverovatnije jedna od najtoplijih u istoriji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG