Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Desetine hiljada ljudi protestovale su u subotu u Vašingtonu protiv rata u Iraku, tražeći povlačenje američkih trupa iz ove zemlje.
Demonstracije je organizovala grupa pod nazivom "Ujedinjeni za mir i pravdu" u trenutku kada je predsednik Buš odlučio da uputi dodatnih 21 i po hiljadu vojnika u Irak.
Okupljenima su se obratili i poznata glumica Džejn (Jane) Fonda i glumac Šon Pen (Sean Penn).
"Neki od nas se prisećaju vremena kada nije trebalo ničega da se bojimo osim samih sebe. Sada imamo predsednika koji kaže – "treba da strahujemo". Mi se međutim ničega ne bojimo i stavićemo im do znanja da u demokratiji – a pokazaćemo svetu da je ova zemlja demokratska – mi odlučujemo", kazao je Pen.
Reagujući na protest, portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Gordon Džondrou (Johndroe) je kazao da predsednik Buš shvata da Amerikacni žele da se rat okonča, te da je njegova nedavna odluka da pošalje dodatne trupe u Irak upravo usmerena na ostvarivanje tog cilja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG