Dostupni linkovi

NJUJORK


Generalna skupsstina Ujedinjenih nacija (UN) usvojila je jednoglasno u petak Rezoluciju kojom se "bezrezervno osudjuje svako poricanje holokausta".
U rezoluciji, koju su predlozzile SAD, osudjuje se "svako poricanje holokausta... bilo delimiccno ili u potpunosti", kao i sve aktivnosti koje imaju za cilj njegovo osporavanje.
Rezolucija je usvojena nekoliko nedelja nakon ssto je Iran organizovao sastanak na kojem je dominirala tema istrebljenja ssest miliona Jevreja u Drugom svetskom ratu. Vechina govornika je tada izrazila sumnju da su nacisti istrebljivali Jevreje.
UN su u novembru 2005. godine proglasile 27. januar za Medjunaordni dan sechanja na zzrtve holokausta.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG