Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da će DS u stranačkim pregovorima tražiti mjesto premijera i dodao da je potrebno da se nova vlada Srbije što prije formira, jer "nema vremena za čekanje".
Zamjenik predsjednika Srpske radiklane stranke Tomislav Nikolić izjavio je izjavio je danas da bi predsjednik Srbije Boris Tadić trebao ponuditi radikalima, kao najjačoj stranci, mandat za sastavljanje nove vlade.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG