Dostupni linkovi

WASHINGTON


Američka državna tajnica Condoleezza Rice objavila je imenovanje bivšeg ambasadora Timothyja Carneya na dužnost koordinatora za obnovu Iraka, s obzirom da je noć ranije predsjednik George W. Bush najavio uvođenje tog mjesta.
Bivši ambasador SAD-a na Haitima i u Kartumu, Carney, danas u diplomatskoj mirovini, "ima iskustva u postkonfliktnom stabiliziranju situacija, obnovi i razvoju", naglasila je Rice, objavljujući ovo imenovanje na konferenciji za štampu.
"On će se nalaziti u Bagdadu i tijesno će surađivati s iračkim dužnosnicima i kolegama", dodala je šefica američke diplomatije.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG