Dostupni linkovi

WASHINGTON


Predsjednik SAD George Bush odlučio je poslati dodatnih 20 hiljada vojnika u Irak, izjavio je kasno sinoć po srednjoevropskom vremenu republikanski senator Gordon Smith. Bush je, prema riječima Smitha, na sastanku u Bijeloj kući, senatorima objasnio da je irački premijer Nuri al-Maliki pristao da vlada i vojska preduzmu korake radi postizanja veće sigurnosti, a da zauzvrat budu poslane dodatne snage. "Prije nego pošalje dodatne trupe u gradjanski rat, predsjednik mora doći pred Kongre i zatražiti odobrenje za tu akciju", izjavio je demokratski senator Ted Kennedy. "Novčanik je u rukama Kongresa", kazao je senator Kennedy TV mreži NBC.
Američki predsjednik Bush u srijedu bi trebao iznijeti najavljenju novu strategiju za Irak, koja, kako se vjeruje, podrazumijeva i slanje dodatnih trupa.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG