Dostupni linkovi

ZAGREB


Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske je suspendovalo poziv srpskom akademiku Vasiliju Kresti?u da održi 10. januara u Vukovaru predavanje na temu "Istorija Srba u Hrvatskoj i Slavoniji" i naložilo da umesto njega predavanje održi profesor Dragutin Roksandi? sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Ranije danas je osamnaest redovnih ?lanova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) ocenilo neprimerenim i neuljudnim najavu da ?e predavanje održati srpski akademik Kresti? za koga hrvatski akademici navode da je "jedan od tvoraca Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti i tvorac sintagme o Hrvatima kao genocidnom narodu" i da on "snosi veliki deo krivice za sve što se dogodilo u Domovinskom ratu, posebno u Vukovaru."
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG