Dostupni linkovi

HVAR


Hvarsko Gradsko poglavarstvo u današnjem priopćenju upozorava da će se nedavnom odlukom 48-postotna vlasnika "Sunčanog Hvara" luksebmurške "Orco Groupe" o
dokapitalizaciji te tvrtke korjenito promijeniti vlasnički odnosi u korist Luksemburžana čime će se, kako tvrde, poremetiti temelji javno-privatnog partnerstva u "Sunčanom Hvaru". Hvar je ztaražio da država dokapipitalizira svoj udio, no iz hrvatske vlade još nije stigao nikakav odgovor, releno je u Hvaru.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG