Dostupni linkovi

BEOGRAD


Specijalni izaslanik UN za pregovore o statusu Kosova Marti Ahtisari namjerava bez odlaganja predstaviti prijedlog rješenja statusa Kosova nakon parlamentarnih izbora u Srbiji 21. januara, rekao je za naš Radio portparol Ureda specijalnog izaslanika UN Remi Durlot. Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je za božićno izdanje "Politike" da bi bilo bolje kada bi izaslanik UN Martti Ahtisaari prijedlog za rješenje statusa Kosova objavio nakon formiranja buduće vlade Srbije.
"Ne mogu da nagađam šta je u Ahtisaarijevom prijedlogu, ali, na osnovu principa vjerovatnoće ne vjerujem da će njegov prijedlog biti najpovoljniji za srpsku stranu. I u tom smislu bilo bi bolje da taj prijedlog Ahtisaarija dobijemo nakon formiranja vlade", rekao je Tadić.
Portparol UN-ovog izaslanika za Kosovo, Remi Dourlot odbacio je svaku mogućnost odlaganja odluke o budućem statusu Kosova.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG