Dostupni linkovi

WASHINGTON


Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je podržao inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel za novi sastanak bliskoistočnog Kvarteta - SAD-a, EU-a, UN-a i Rusije - kako bi se pokrenuo mirovni proces i pridonijelo rješavanju palestinskog pitanja.
Američki predsjednik zahvalio je Angeli Merkel na podršci Njemačke kod donošenja rezolucije Vijeće sigurnosti protiv Irana, ističući kako je time Teheranu upućena "važna poruka da slobodni svijet tamo želi mirnu budućnost, a ne vidi je s iranskim razvojem nuklearnog oružja".
Kancelarka je ocijenila kako je izražavanje jedinstvenog stajališta
međunarodne zajednice u rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a protiv Irana bilo "ogroman uspjeh" te kako je uključivanje Rusije i Kine u pregovore omogućilo da "međunarodna zajednica vjerodostojno pokaže Iranu gdje je crvena crta".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG