Dostupni linkovi

MADRID


SSpanske vlasti danas su potvrdile da je vodechi hirurg koji lecci kubanskog lidera Fidela Kastra (Castro), prossle nedelje otputovao u Havanu kako bi utvrdio da li je potrebno izvrssiti joss jednu operaciju.
SSpanski mediji su jucce javili da je Garsija Sabrido, specijalista gastroenterologije, otputovao u ccetvrtak specijalnim avionom kubanske vlade, kao i da je tim avionom prebaccena medicinska oprema koje nema na Kubi.
Kastro (80) podvrgnut je operaciji u julu zbog unutrassnjeg krvarenja.
On se od tada nije pojavljivao u javnosti, a informacije o njegovom zdravstvenom stanju bile su oskudne.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG