Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Ssvarc Ssiling (Christhian Schwartz Schilling) spreman je da koristi ovlaštenja u rešavanju pitanja saradnje BiH s Haškim tribunalom.
"Organi BiH, a posebno u Republici Srpskoj moraju igrati aktivnu ulogu u hapšenju svih optuženih za ratni zločin, posebno Radovana Karadžića i Ratka Mladića, te u demontiranju njihovih kriminalnih mreža podrške", kazao je Ssiling za beogradsku agenciju Beta.
On je podsetio da je nedavno i glavna haška tužiteljica Karla (Carla) del Ponte sugerisala da su neki pojedinci u organima entitetskih i državnih vlasti pripadnici kriminalnih grupa koje i dalje pomažu haškim beguncima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG