Dostupni linkovi

PODGORICA


Ukupna istraga pokazala je da državni vrh Crne Gore nije sudjelovao u pripremi atentata na premijera Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je danas u Podgorici ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo poslije razgovora sa ministrom policije Crne Gore Jusufom Kalamperovićem.
U ponedjeljak su mediji u Banja Luci objavili policijsku informaciju o planiranom atentatu na Dodika u kojoj se spominjalo da je nekoliko istaknutih dužnosnika Crne Gore sudjelovao u navodno planiranom atentatu. Službena Podgorica je još prije tri dana odbacila bilo kakvu umiješanost.

SARAJEVO
Upravni odbor Direkcije za reformu policije danas je verificirao prijedlog plana reforme policijske strukture u BiH i time okončao svoj rad. Prijedlog se uputio Vijeću ministara BiH i parlamentima na razmatranje i konačno usvajanje. Visoki predstavnik u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije (EU) u Christian Schwarz-Schilling zahvalio je Upravnom odboru Direkcije za reformu policije na završetku izvještaja, istakavši da ovaj dokument omogućava uspješnu reformu policije.
Reforma policije uvjet je za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BH eurointegracijama.
XS
SM
MD
LG