Dostupni linkovi

JAKARTA


Vrhovni sud Indonezije oslobodio je krivice islamskog radikalnog svećenika Abu Bakar Bashir odgovornosti za bombaški napad na otoku Bali godine 2000. kada je poginulo više od 200 ljudi, mahom stranih turista.
Bashir je poslije dvije i pol godine provedene u zatvoru pušten u lipnju , pošto je odslužio 26 od ukupno 30 mjeseci zatvora na koje je bio osuđen.

ADELAIDE
Australijska vlada ima informacije da se terorističke grupe pripremaju oko katoličkog Božića izvesti napade u Indoneziji, izjavio je danas ministar
vanjskih poslova Australije Alexander Dawner. Australijski premijer nije opbjavio više detalja o mogućim napadima, ali je pozvao Australijance da poslušaju upozorenje vlade i, ako nije neophodno, ne putuju u vrijeme praznika u tu zemlju.

LONDON
Protiv Stevea Wrighta, 48-godišnjeg osumnjičenika za stravična ubojstva pet britanskih prostitutki, podignuta je optužnica. Drugoosumnjičeni, 37-godišnji Tom Stephens, pušten je iz pritvora uz jamčevinu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG