Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Predsednisstvo Alijanse za buduchnost Kosova (AZBK) iskljuccilo je danas iz stranke Naima Bazaja, predsednika ogranka u Glogovcu, zbog nezakonitog posedovanja velike koliccine oruzzja.
Istovremeno, Bazaj je odlukom ministra za rad i socijalno staranje Ibrahima Seljmanaja smenjen sa funkcije politicckog savetnika ministra i otpussten s posla.
Kosovska policija je saopsstila da je sinoch u selu SStutica, u opsstini Glogovac, pronadjena velika koliccina oruzzja i opreme.
Predsednik Kosova, vlada i ostale institucije jucce i danas su osstro osudili pojedince koji se bave protivzakonitim drzzanjem oruzzja i municije, a posebno zbog umessanosti vladinog zvaniccnika u te protivzakonite delatnosti.
Istovremeno, opozicione stranke Demokratska partija Kosova i Ora danas su optuzzile vladu i vladajuche stranke da stoje iza kriminalnih aktivnosti svojih cclanova i visokih zvaniccnika, ssto su one odbacile.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG