Dostupni linkovi

DOBOJ


Americki ambasador u BiH Daglas Meklhejn (Douglas McElhaney) izjavio je veceras nakon sastanka u Doboju sa predsednicima Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom, Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihicem i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatkom Lagumdzijom, da je bitno da su se svi stranacki lideri saglasili da je krajnje vrijeme da se formira vlast u BiH.
On je najavio da cce iduce srede u Sarajevu razgovarati i sa liderima ostalih bh. stranaka.
Lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je da SDA i Stranka za BiH jos ne mogu da se odluce sa kim bi bili u koaliciji.
Na sastanku koji je sazvao americki ambasador razgovarano je o drustveno-politickoj i bezbednosnoj situaciji u BiH, promeni Ustava BiH i reorganizaciji policije.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG