Dostupni linkovi

ZAGREB


Dragan Vasiljković, čije je izručenje Hrvatska zatražila od Australije zbog sumnje da je počinio ratne zločine, izrazio je na saslušanju pred sudom u Sidneju uverenje da će u Hrvatskoj biti ubijen te kako je njegovo izručenje propagadna varka njegovih neprijatelja, pisse list The Australian.
Vasiljković, poznatiji kao "kapetan Dragan", je takođe rekao da je u Hrvatskoj odluka o njegovoj krivnji u već donesena. Tamo je, kako tvrdi, bio progonjen zbog svojih političkih uverenja i nacionalnosti, objavljuje ovaj list.
Vasiljković, australski državljanin, uhapssen je u januaru na temelju hrvatskog zahteva zbog sumnje da je tokom rata u Hrvatskoj kao vođa srpskih paravojnih jedinica činio ratne zločine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG