Dostupni linkovi

ANKARA


Britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) stigao je u petak u Ankaru, gde bi sa svojim domaccinom Redzepom Tajipom (Recepom Tayyipom) Erdoganom trebalo da razmotri usporavanje evropskog kursa Turske.
Veliki zagovornik ulaska Turske u Evropsku uniju, Bler dolazi iz Brisela gde je prisustvovao dvodnevnom samitu sefova drzava i vlada EU-a.
Dvadesetpeterica su potvrdili u delimican prekid o osam od 35 poglavlja razgovora o prikljucenju Turske Evropskoj uniji, zbog odbijanja Ankare da otvori luke i aerodrome za saobracaj grckog dela Kipra.
Bler je u utorak ocenio da bi okretanje leda Turskoj bilo za Evropsku uniju "velika dugorocna strateska greska".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG