Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsednik Crne Gore Filip Vujanovich izjavio je vecceras da je iznenadjen uslovljavanjem pojedinih predstavnika Saveta Evrope (SE) da Crna Gora ne mozze biti primljena u cclanstvo najstarije panevropske organizacije dok ne usvoji novi Ustav.
On je dodao da postojechi Ustav "nije smetnja" za prijem u SE, kao ssto ni Srbiji novi Ustav nije bio uslov za cclanstvo u toj organizaciji.
Vujanovich se usprotivio amandmanskim promenama postojecheg Ustava, ssto je nedavno predlozzio izvesstacc Parlamentarne skupsstine SE ZZan SSarl Gardeto.
Predstavnici Saveta Evrope su poccetkom nedelje saopsstili da su ustavne reforme uslov za prijem Crne Gore u tu najstariju panevropsku organizaciju i predlozzili da se te reforme mogu sprovesti i izmenama postojecheg Ustava iz 1992. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG