Dostupni linkovi

MOSTAR/SARAJEVO


Sud BiH u petak je objavio odluku o puštanju iz pritvora predsednika HDZ BiH Dragana Čovića, ali nakon što pod hipoteku bude stavljena imovina u vrednosti od najmanje 3,1 miliona konvertibilnih maraka (oko 1,55 miliona evra).
Čović će, ukoliko njegova odbrana obezbedi sve ove uslove, morati da preda sve putne isprave, te da se jednom dnevno javlja policiji u Mostaru, a biće mu zabranjeno napuštanje BiH do pravomoćnog okončanja postupka.
Današnja odluka Suda BiH o Čovićevu puštanju usledila je nakon što je dvanaest njegovih prijatelja ponudilo svoje stanove kao hipoteku, odnosno jamstvo da on neće pobeći iz BiH. Čović je, zbog korupcije, nedavno nepravosnazzno osuđen na pet godina zatvora i odmah je zadržan u pritvoru u Sarajevu jer je Tužilasstvo BiH upozorilo da postoji opasnost da pobegne u Hrvatsku jer poseduje i hrvatsko državljanstvo.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG