Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LONDON


Prineza Diana, bivša supruga princa Charlesa poginula je saobraćajnoj nesreći, zbog neprilagodjene brzine i pijanog vozača, stoji u konačnom izvještaju Scotland Yarda.
Trogodišnja istraga skinula je tako veo misterije sa smrti omiljene princeze, humanitarne djelatnice i svjetske zvijezde koja je sa svojim prijateljem Dody al Fayedom poginula 31. augusta 1997.godine u Parizu, bježeći od paparaza koji su je pratili.
Lord Stevens i njegov tim iz Scotland Yarda koji je vodio istragu pregledao je oko 20 hiljada dokumenata i saslušao hiljadu i po svjedoka nesreće. Policija je razgovarala i sa princom Charlsom, od koga se Diana razvela kada je imala 36 godina, i sa šefovima obaveštajnih službi MI5 i MI6.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG