Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo razgovarao je danas u Beogradu s poglavarom SPC-a patrijarhom Pavlom. Tom je prilikom razgovarano o budućem ugovoru između Srpske pravoslavne crkve i BiH, po uzoru na Temeljni ugovor BiH s Katoličkom crkvom, te o drugim pitanjima koja se tiču vjerskih sloboda, potrebe zajedničkog puta ka pomirenju i stvaranju uvjeta da region ubrza svoj evropski put.
Kebo je predložio patrijarhu Pavlu, a patrijarh, prema ministrovoj ocjeni to nije odbacio u principu, donošenje zaključka o uklanjanju ili izmještanju bogomolja u BiH izgrađenih nakon rata na tuđem privatnom zemljištu ili na temeljima bogomolja drugih vjerskih zajednica.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG