Dostupni linkovi

TEHERAN


U Iranu je poccela dvodnevna konferencija o holokaustu. Vlada u Teheranu je objavila želi utvrditi što se dogodilo tokom Drugog svjetskog rata i da li su nacisti zaista koristili plinske komore za ubijanje Židova. Ssef iranske diplomatije Manuccer Motaki je izjavio da je cilj skupa da se o ovom pitanju razgovara bez 'zapadnih tabua'. Predsdednik Irana Mahmud Ahmadinedzad je u visse navrata dovodio u pitanje da su Židovi stradali tokom Holokausta.SAD, Njemačka i Izrael zestoko su osudili odrzzavanje ovog skupa.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG