Dostupni linkovi

TEL AVIV


Komisija Ujedinjenih nacija (UN), za istragu nedavne pogibije 19 palestinskih civila u izraelskom granitiranju, odustala je od dolaska u pojas Gaze jer nije dobila neophodne dozvole od Izraela.
Bilo je predvideno da sestoclanu komisiju predvodi dobitnik Nobelove nagrade za mir Dezmond Tutu, za koga je danas receno da ne moze vise da ceka da mu Izrael odobri ulazak.
Savet UN za ljudska prava osudio je pogibiju Palestinaca, uglavnom dece i zena u napadu 8. novembra na Beit Hanun, na severu pojasa Gaze i odlucio da posalje komisiju za istragu.
Izrael je saopstio da zali zbog pogibije nevinih civila i napad oznacio tehnickom greskom, ali da ne vidi kakvu bi ulogu imala komisija UN.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG