Dostupni linkovi

BRUXELLES


Ministri vanjskih poslova EU suspendirali su danas osam od 35 poglavlja pregovora koliko ih stoji pred Turskom kako bi mogla postati članicom Unije. Do suspenzije je došlo zbog toga što Turska nije otvorile svoje luke i aerodrome Cipru. Službena Ankara se prije otvaranja pristupnih pregovora u listopadu 2005. godine obvezala da će normalizirati odnose s međunarodno priznatom vladom ciparskih Grka. To do sada još nije učinjeno, a Ankara ispunjenje toga zahtjeva uvjetuje okončanjem gospodarske izolacije sjevernog Cipra, gdje su ciparski Turci proglasili republiku koji nitko osim Ankare ne priznaje. Za taj turski zahtjev, Cipar, koji je član EU-a od 2004. ne želi ni čuti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG