Dostupni linkovi

Hoće li doći do podele u DSK?


Novoizabrani predsednik DSK i aktuelni predsednik Kosova Fatmir Sejdiu dobio je punu podršku zamenika šefa UNMIK-a, Stivena Šuka za izbor na čelo najveće partije kosovkih Albanaca.

Posle sastanka Sejdiua i Šuka, koji je kratko trajao, zamenik šefa UNMIK-a je kazao kako je čestitao Sejdiu na izboru i da mu daje punu podršku, optužujući one koji su izazvali incdent, koji je, kako je rekao, došao kao posledica rezultata izbora. «Naše je mišljenje da su izbori u DSK kompletirani i da je Glavni odbor partije izabran», rekao je Šuk, čestitajući pobedu Fatmiru Sejdiuu.

Novoizabrani predsednik DSK je juče dobio podršku i od šefice američke kancelarije u Prištini Tine Kajdanou.

Istovremeno, danas je porodica pokojnog predsednika Rugove čestitala Sejdiuu izbor za predsednika DSK, sa željom da Kosovo što pre postane nezavisno. Podrška porodice Rugova za predsednika Sejdiua znači izuzento mnogo, upravo zbog činjenice da je porodica ostala van dnevnih političkih dešavanja na Kosovu i zbog karizme koje je imao bivši predsednik Rugova.

I dok predsednik Sejdiu prima čestitke za izbor na čelnu funkciju najveće albanske partije na Kosovu, kretanja u samoj partiji po svemu sudeći mogu dovesti do podele partije, jer oni koji podržavaju Nedžata Daćija, a takvih nije malo, smatraju da izborni proces nije okončan i da treba nastaviti sa izborom Glavnog odbora Partije. Na stranu Daćija su stali i predstavnici albanske dijaspotre u SAD i u zapadnoevropskim zemljama.
XS
SM
MD
LG