Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatsko novinarsko drusstvo (HND) zatrazzilo je danas od rukovodstva Hrvatske radio televizije (HRT) i urednisstva Hrvatske televizije (HTV) da ukinu suspenziju trojice urednika, a od Programskog vecha HRT-a da hitno raspravi ccitav sluccaj.
Trojica urednika HTV-a, Danko Druzzijanich, Goran Rotim i Petar SStefanich suspendovani su jucce zbog toga ssto su u subotu emitovali snimak govora sadassnjeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesicha, s poccetka 90-ih, u kojem se pozitivno izrazio o ustasskoj Nezavisnoj drzzavi Hrvatskoj (NDH).
Hrvatsko novinarsko drusstvo protestovalo je zbog suspenzije novinara i ocenilo da se time ozbiljno ugrozzava dostignut nivo slobode medija u Hrvatskoj.
Rukovodstvo HTV-a je zakljuccilo je da je emitovanjem video zapisa spornog Mesichevog govora "napravljeno visse propusta, odnosno da je informacija preuzeta nekriticcki, neprofesionalno obradjena i senzacionalisticcki plasirana".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG