Dostupni linkovi

MOSKVA


Drugi kljuccni svedok u istrazi povodom smrti bivsseg ruskog obavesstajca Aleksandra Litvinjenka, Andrej Lugovoj, takodje je otrovan polonijumom 210, preneli su danas ruski mediji izjave lekara.
Ruskom biznismenu Lugovoju, koji se u Londonu sastao sa Litvinjenkom u londonskom hotelu "Milenijum" dana kada se taj bivssi agent KGB-a razboleo, osstecheni su vitalni organi posle izlaganja visokom nivou radioaktivne supstance.
Kako je prenela agencija Itar-Tass, Lugovoj se osecha dobro, a doktori su ocenili da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.
Njegov poslovni partner Dmitrij Kovtun takodje se nalazi u bolnici, u veoma tesskom stanju, a zarazzen je i Mario Skaramela, italijanski agent koji se isto tako sastao s Litvinjenkom 1. novembra.

MOSKVA
Sef ruskih tajnih sluzbi Nikolaj Patrusev odbacio je u petak optuzbe Ahmeda Zakajeva, cceccenskog lidera u egzilu da su ruske sluzbe upotrebile u ratu u Ceceniji radioaktivni element polonijum 210.
Zakajev, blizak bivsem ruskom agentu Litvinjenku, izjavio je u cetvrtak kako vidi vezu izmedu simptoma trovanja polonijumom 210 i smrtnih slucajeva kojima je bio ocevidac u Ceceniji.
Ti su simptomi "identicni i zato sam ubedjen da su Rusi upotrebili polonijum u Ceceniji", izjavio je za britanski kanal Sky News.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG