Dostupni linkovi

PRISSTINA


Visoki oficiri medjunarodne i Kosovske policijske sluzzbe suspendovali su danas komandanta Regionalne policije u Pechi pukovnika SSabana SSalju i joss dva policajca u okviru unutrassnje istrage u toj stanici.
Do smena je dosslo u sklopu istrage o ubistvu koje se dogodilo 2. decembra, kada je na izlasku iz policijske stanice ubijena osoba koje je prethodno bila zadrzzana na ispitivanju, navodi se u saopsstenju Glavnog sstaba KPS.
Glavni sstab KPS-a je odluccio da istragu o tom sluccaju prossiri na komandanta policijske stanice u Pechi, rukovodioca istrage u Regionalnoj policiji i rukovodioca ekipe za istragu ubistava u regionu Pechi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG