Dostupni linkovi

HAG


Hasski optuzzenik Vojislav Ssesselj, koji od 10. novembra strajkuje gladju, i dalje odbija bilo kakvu medicinsku pomoc i prisilno hranjenje, navodi se u pismu koje je u cetvrtak uputio Medjunarodnom kriviccnom sudu za bivsu Jugoslaviju (ICTY).
Seselj se osvrnuo na deklaracije Svetskog medicinskog udruzenja (World Medical Association) koje je utvrdilo proceduru koje treba da se lekari pridrzzavaju prema strajkacima gladu, a koja im "zabranjuje da odrede strajkacima lecenje koje oni odbijaju".
"Tribunal ce se pridrzzavati deklaracije Udruzenja", izjavio je portparol Haskog tribunala Refik Hodzic, ocenivsi da je "Seselj svojim zahtevima pokazao kako zeli da zivi".
U sredu je Haski tribunal nalozio da se Sesselj, cije je zdravlje "ozbiljno ugrozeno", prebaci u zatvorsku bolnicu.
Refik Hodzzich izjavio je da se SSesseljevo zdravstveno stanje pomno prati, ali da lekari do sada nisu intervenisali zato ssto je procenjeno da to nije neophodno.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG