Dostupni linkovi

BEOGRAD


Svjedok suradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio je u pred sudom u Beogradu da su nalog za ubojstvo premijera Zoran Djindjića dali Milorad Ulemek Legija i pokojni šef zemunskog kriminalnog klana Dušan Spasojević , te da su za to znali Nebojša Čović i Vojislav Šešelj.
On je kazao da je zemunski kriminalni klan, prije ubojstva Djindjića, planirao ubiti šefa poslaničke grupe DOS-a Čedomira Jovanovića i ministra vanjskih poslova Gorana Svilanovića, ali da se od toga odustalo jer je Ulemek saznao da se priprema hapšenje zemunskih kriminalaca.
U izjavi za Radio Slobodna Evropa Nebojsa Čović, potpredsjednik Vlade Srbije koju je predvodio premijer Zoran Djindjić, demantirao je Milenkovićevu tvrdnju .
"Moram da vam kažem da su to najgnusnije neistine i budalaštine, i naravno to govori da se Bagzi očigledno dugo pripremao, odnosno da su Bagzija dugo pripremali. Ja stojim na raspolaganju svim organima ove zemlje radi pojašnjenja svih nejasnoća ".
Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da predsjednik te stranke Vojislav Šešelj nije unaprijed znao da se sprema ubojstvo premijera Zorana Djindjića.
Članovi bivšeg Djindjićevog kabineta ističu da bi sve Bagzije tvrdnje trebalo pomno ispitati.
Status svjedoka suradnika Milenković je dobio u lipnju i od tada
se nalazi pod zaštitom specijalnih snaga MUP-a Srbije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG