Dostupni linkovi

LONDON


Bolnica u kojoj se za život bori bivši ruski obavještajac Aleksandar Litvinenko objavila je danas da su testovi pokazali da on vjerovatno nije otrovan talijumom, kako se prvobitno mislilo.
Ugledni britanski toksikolog John Henry koji je Litvinenka posjetio nekoliko puta u bolnici, rekao je danas da je uzrok trovanja vjerovatno neka radioaktivna supstanca.
Litvinenko, bivši potpukovnik ruske Federalne službe sigurnosti (FSB), inače oštri kritičar ruskog predsjednika Putina, otrovan je početkom mjeseca nakon susreta sa jednom osobom. Povod sastanka u jednom londonskom sushi restoranu je bilo prošlomjesečno ubojstvo ugledne ruske novinarke Ane Politkovskaje i navodna saznanja o umjesanosti ruskog predjednika Putina u narudzbu ubojstva.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG