Dostupni linkovi

VARŠAVA


Albanski predsednik Alfred Mojsiu izjavio je da "nema govora o pripajanju Kosova Albaniji. Glavni cilj kako Albanije tako i Kosova je integracija u Evropsku uniju". On je naglasio da Albanija i Kosovo kao dve drzzave jednog naroda neche biti presedan u svetu i podsetio na primer Rumunije i Moldavije. U intervjuu za poljski dnevnik "ZZeccpospolita", Mojsiju je istakao da ccinjenica da i na Kosovu i u Albaniji zzivi vechina muslimana neche predstavljati pretnju ako udju u EU.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG