Dostupni linkovi

LONDON


Britanska policija istražuje trovanje bivšeg ruskog agenta Alexandra Litvinenka koji je dobio azil u Velikoj Britaniji. Otrovan je , najvjerojatnije, talijem u jednom londonskom suši baru. Prema policijskom izvještajima u "ozbiljnom je, ali i stabilnom stanju ". Oštri kritičar ruskog predsjednika navodno je došao do dokaza o Putinovoj umješanosti u ubojstvo ugledne novinarke Ane Politkovskaje koja je pisala o zločinima ruskih snaga u Čečeniji. Politkovskaja je ubijena 7. listopada ispred svoga doma u Moskvi u klasičnoj "sačekuši".

LAHORE
Britanski premijer Tony Blair koji boravi u Pakistanu i predsjednik Pervez Musharraf, potvrdili su želju za jačanjem suradnje protiv ekstremizma. U zajedničkom priopćenju objavljenom po završetku susreta, dvojica čelnika istaknuli su da ta borba zahtijeva da njihove zemlje učine " više na uskoj suradnji u
nadolazećim godinama". U okviru te suradnje, Blair je najavio udvostručenu britansku pomoć Pakistanu u sljedeće tri godine, koja će porasti s 236 na 480 milijuna funti (708 milijuna eura).
XS
SM
MD
LG