Dostupni linkovi

Jovo Đogo negirao krivicu za skrivanje Mladića


Iznoseći svoju odbranu, optuženi Jovo Đogo izjavio je da haškog optuženika Ratka Mladića smatra herojem i patriotom koji nikada ne bi počinio ratni zločin:

«Ne razumem i ne priznajem ovu optužnicu, reč je o najobičnijem pamfletu koji se koristi u dnevno-političke svrhe», kazao je Đogo i zatražio da optužnica bude odbačena.

Odgovarajući na pitanja članova sudskog veća i tužioca, Đogo je kazao da je Ratka Mladića upoznao početkom rata u Bosni i Hercegovini, kao i da je nakon okončanja sukoba iz nekih razgovora saznao da haškog optuženika Mladića u Beogradu štiti Miloševićeva vlast. Optuženi Đogo je kazao da je imao povremene kontakte sa Mladićem, da su oni dalji rođaci, da su se povremeno sastajali, ali i da nisu bili bliski jer se poštovala vojnička hijerarhija.

Prema Đogovim rečima poslednji kontakt sa Mladićem dogodio se krajem 2001. i početkom 2002. godine. Optuženi, međutim, nije želeo da kaže gde se njihov susret odigrao, dodavši da ima i pozvanijih da o tome govore budući da i u optužnici stoji da se Ratko Mladić tokom 2002. godine skrivao u objektima Vojske Jugoslavije.

Suđenje optuženima za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića nastavlja se u ponedeljak.
XS
SM
MD
LG