Dostupni linkovi

NOVI PAZAR


Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić uputio je danas javni poziv lideru Stranke demokratske akcije Sulejmanu Ugljaninu i muftiji Islamske zajednice Sandžaka Muameru Zukorliću da se što prije sastanu i razgovaraju o prevazilaženju krize i mogućnostima za smirivanje političkih strasti u Novom Pazaru.
Ljajić je u izjavi Tanjugu rekao da taj poziv ima za cilj smirivanje strasti, daljeg nasilja i politizacije situacije u Sandžaku.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG