Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović danas će u Banja Luci prisustvovati konstituirajućoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS, svečanu zakletvu položit će predsjednik i potpredsjednici RS te narodni poslanici. Na dnevnom redu prve sjednice sedmog saziva je konstituiranje radnog predsjedništva, izbor mandatno-imunitetske komisije i drugih radnih tijela parlamenta, razmatranje Izvještaja Mandatno-imunitetske komisije i verifikacija mandata narodnim poslanicima.
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik rekao je jučer da će Igor Radojičić ostati na ovoj funkciji i u novom sazivu.

TUZLA
Nevladine organizacije i boračka udruženja Tuzle, danas organiziraju prosvjedni skup pod nazivom "Zaustavimo nasilje-zaštitimo djecu". Povod okupljanja je nezadovoljstvo nedavnom presudom Suda u Tuzli kojom su silovateljima maloljetnice izrečene najniže zakonom predviđene kazne od svega dvanaest mjeseci.

ZAGREB
Zagrebačka policija nastavlja potragu za nepoznatom osobom koja je jučer bacila dvije ručne bombe u dvorište obiteljske kuće Ivića Pašalića, nakon što je sinoć na slobodu pušten 40-godišnji muškarac kojega se dovodilo u vezu s bombaškim napadom.
Policija je obavila razgovore s desetak osoba, te da se kriminalistička obrada nastavlja. O mogućim motivima počinitelja u policiji nisu željeli nagađati. U eksploziji nitko nije ranjen, a pričinjena je manja materijlana šteta. Pašalić je bio nekadašnji Tudjmanov savjetnik i predsjednik je izvan parlamentarne stranke Hrvatski blok.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG