Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Premijer Republike Srpske i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik objavio je u sredu da će njegova stranka učestvovati u formiranju Saveta ministara Bosne i Hercegovine samo ako položaj predsedavajućeg pripadne osobi srpske nacionalnosti dodajući da "neće odustati od tog zahteva".
"Apsolutno je neprihvatljiv zahtjev da bosanskohercegovački premijer ponovo bude Bošnjak jer je na toj poziciji u prethodne četiri godine bio Adnan Terzić iz Stranke demokratske akcije. Sada ta pozicija pripada Srbinu iz Republike Srpske, a u sledećem mandatu trebalo bi da pripadne Hrvatu. Ako Stranka demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu žele da ta funkcija ponovo pripadne Bošnjaku iz njihovog članstva, neka formiraju Savet ministara bez nas" rekao je premijer Dodik novinarima u Banja Luci, komentarišući zvaničnu potvrdu da su te dve stranke formirale koaliciju.
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić demantovao je kao spekulacije navod sarajevskog dnevnika "Oslobođenje" da je on jedan od kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara.
XS
SM
MD
LG