Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srbije Boris Tadić prenio je specijalnom izaslaniku SAD za razgovore o statusu Kosova Francku Wisneru da Srbija želi nastaviti pregovarački proces i da će se, kao i do sada, koristiti svim političkim sredstvima da se postigne sporazum i održivo rješenje za Kosovo, priopćila je Pres služba predsjednika Srbije.
Wisner se sastao i sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom i šefom diplomacije Vukom Draškovićem. Prema priopćenju iz premijerova kabineta , Koštunica je istaknuo da poslije potvrdjivanja Ustava Srbije, "svako rješenje za budući status Kosova mora biti suglasno načelima medjunarodnog prava i posebno Povelji UN koja garantira suverenitet i teritorijalni integritet svih država članica UN".
Iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije je priopćeno da je američki dilomat kazao da "na Balkanu neće biti naroda čija će prava biti tako snažno zaštićena kao što će biti zaštićena prava Srba i njihovih crkava i manastira na Kosovu".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG