Dostupni linkovi

MADRID


Visoki predstavnik Evropske unije Javier Solana izjavio je danas u Madridu da bi specijalni izaslanik UN za Kosovo Marthi Ahtisaari trebao odložiti iznošenje konačnog plana za budući status Kosova do izbora u Srbiji, ukoliko budu održani do kraja ove godine. Sličnu izjavu je početkom mjeseca dao u Luxembourgu tijekom sastanka ministra vanjskih poslova Unije.

ZAGREB
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je je žalbu branitelja Branimira Glavaša na odluku o pritvoru u kojem se on nalazi od prošloga tjedna. Glavaš je osumnjičen za ubojstvo srpskih civila tijekom rata u Osijeku, a kako treba saslušati još 22 svjedoka , Vijeće nastoji izbjeći mogući utjecaj osumnjičenog na svjedoke. Glavaš je zbog štrajka glađu, iz istražnog zatvora sinoć prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu .
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG