Dostupni linkovi

ZAGREB


Branimir Glavaš od četvrtka uveče se nalazi u zagrebačkom zatvoru u Remetincu gdje je u pratnji svog advokata došao u 19,30 sati.
Saborskom zastupniku Glavašu, protiv kojega se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilima, danas je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem zastupničkog imuniteta.
Istražni sudac tog suda Zdenko Posavec nakon toga je dao policiji nalog da uhapsi Glavaša. On je pak iz Osijeka krenuo u 15,15 sati, te se uveče predao policiji u zagrebačkom zatvoru kazavši nakon dolaska novinarima da je "potpuno spreman na ono što mora proći".
Glavaš je rekao kako nema nikakve odgovornosti za ono za što ga se tereti i ustvrdio da iza toga stoji politika.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG