Dostupni linkovi

ZAGREB


Branimir Glavass, osumnjiccen za ratne zloccine nad srpskim civilma u Osijeku 1991. krenuo je u istrazzni zatvor u Zagrebu, nakon ssto mu je Mandatno-imunitetska komisija Hrvatskog sabora ukinula poslanicki mandat.
Komisija je prihvatila ponovljeni zahtev istraznog sudije ZZupanijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavassu ukine imunitet radi pritvora u istrazi o uccesschu u nezakonitima hapssenjima, zatvaranjima, muccenjima i likvidacijama civila uglavnom srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. godine, zbog mogucheg uticaja na svedoke.
Recc je o istom zahtevu o kojem je Komisija raspravljala i u ponedeljak, ali tada nije donela odluku, ocenivssi da je sudija
pogressio u proceduri.
Komisija je danas prihvatila i istovetan zahtev ZZupanijskog drzzavnog tuzzilasstva iz Zagreba, koje je zatrazzilo pritvaranje Glavassa u istom postupku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG